Til- og ombygning, Fyrkatvej, Hobro

Denne villa er om- og tilbygget i 2008

Projektet består af udvidelse af alrum og badeværelse samt ny overdækket terrasse.

Der er taget udgangspunkt i bygningens oprindelige formsprog og arbejdet med kombinationen af nye materialer for at skabe moderne og lyse rammer for husets beboere. Villaen ligger med udsigt over Vester Fjord, men havde i sin oprindelig form kun tre bitte små vinduer i alrummet mod udsigten. Ejer ønskede sig mere plads, mere lys og mere udsigt. Løsningen blev en åben karnap på huset hvilket medførte at alrummet blev udvidet både fysisk i størrelse men også med meget mere lys og sammenhæng mellem omgivelserne pga. de store vinduespartier. Huset fik også et nyt vindfang, et større badeværelse samt en overdækket terrasse.

Ejer har selv foretaget en stor del af byggearbejdet samt endeligt valg af materialer mm.

Civilingeniør Marianne Bjørn ApS har udarbejdet skitseforslag, myndighedsprojekt samt varmetabsberegning.

Huset var oprindeligt meget lukket mod vejen og udsigten mod Fyrkat. Den nye tilbygning åbner huset op mod lys og udsigt. Også et udvidet badeværelse, ny entre og en overdækket terrasse er det blevet til. Bygherre har arbejdet med at kombinere materialerne med husets oprindelige grå, "nubrede" facade.

Huset var oprindeligt meget lukket mod vejen og udsigten mod Fyrkat. Den nye tilbygning åbner huset op mod lys og udsigt. Også et udvidet badeværelse, ny entre og en overdækket terrasse er det blevet til. Bygherre har arbejdet med at kombinere materialerne med husets oprindelige grå, “nubrede” facade.

Facade mod Fyrkatvej.

Facade mod Fyrkatvej.

Nærbillede af den nye tilbygning.

Nærbillede af den nye tilbygning.

Husets oprindelige profil med de tre fremspring og assymmetriske taghældninger kopieres i den nye tilbygning der rummer husets alrum. Der er også anlagt en ny delvist overdækket træterrasse, så det er muligt at bevæge sig i et niveau fra terrassedør til entredør.

Husets oprindelige profil med de tre fremspring og assymmetriske taghældninger kopieres i den nye tilbygning der rummer husets alrum. Der er også anlagt en ny delvist overdækket træterrasse, så det er muligt at bevæge sig i et niveau fra terrassedør til entredør.

Tidligere var huset lukket af mod vejen med kun et par små "glukhuller" mod vejen og udsigten mod Fyrkat og Vestre Fjord. I dag er facaden åbnet på med et stort vinduesparti.

Tidligere var huset lukket af mod vejen med kun et par små “glukhuller” mod vejen og udsigten mod Fyrkat og Vestre Fjord. I dag er facaden åbnet på med et stort vinduesparti.

Huset har i forbindelse med tilbygningen også fået nyt tag og nye zinkinddækninger.

Huset har i forbindelse med tilbygningen også fået nyt tag og nye zinkinddækninger.

Facadeskitser for om- og tilbygning

Facadeskitser for om- og tilbygning

Facadeforslag til Fyrkatvej.

Facadeforslag til Fyrkatvej.

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.