Dagslysberegning

 

I forbindelse med projekteringen eller til slut ved færdigmeldingen er der i de fleste projekter behov for eftervisning af bygningens dagslysforhold.

Jeg efterviser enkelt og effektivt dagslysforholdene i opholds- og soverum jf BR18s vejledning hertil. I daglig tale 10%-reglen.

 

Ved at få beregningen lavet allerede i forbindelse med skitseprojektet sikres gode dagslysforhold og man undgår kedelige mørke rum. Jeg kan rådgive i placering og størrelse af vinduer og døre for at få gode dagslysforhold i boligen.

 

Det er også muligt at simulere dagslysforholdene i en 3d-model af jeres bygning. Så kan man fx vurdere omfanget af aftensol på terrassen eller lign.

 

Med en dagslysberegning fra Marianne Bjørn får du:

    • et let overskueligt skema hvor de enkelte rum fremgår med vindueselementer, orientering mod verdenshjørner og skyggefaktorer. Der udregnes en procentsats for det enkelte rum og for huset som helhed. Skemaet anvendes som dokumentation af dagslysforholdene ved færdigmelding.

    •  Beregningen af dagslys bør indgå ret tidligt i designprocessen for en bolig, således at vinduessætning og størrelse kan rettes til for at sikre tilstrækkeligt dagslys.

 

 

Bestil dagslysberegning her

 

 

Ved bestilling af dagslysberegning bedes du fremsende følgende:

  • Tegninger (situationsplan, plan, snit med konstruktionsbeskrivelser, facader).

  • Tegningerne skal være målfaste og min fremsendes som pdf, men også gerne som revit eller autocadfiler

  • Vinduestilbud hvis det haves.

 

 

Tekst billede isolering eller lign